viernes, 28 de febrero de 2014

Posem a punt l'armari per la Primavera. / Pongamos a punto el armario para la Primavera.


POSEM A PUNT L'ARMARI PER LA PRIMAVERA




D'aqui a unes setmanes, amb el canvi d'estació, començarem a pensar en el canvi d'armari.
Hi començarem a pensar. Però fins que ja no puguem suportar més el sweater de llana, veiem que dur unes botes folrades de pèl comença a resultar un tant ridícul, o que fa més d'una setmana que portem l'abric a la mà, no ens decidirem a posar-nos-hi.

Això ens passa sempre perquè posar-nos a treure i desar roba ens acostuma a fer molta mandra.
Fins avui.
El secret és seguir un mètode
També requereix un cert temps per dedicar-hi i un enfoc positiu, pensant que el temps que ara invertim en aquesta tasca, ens permetrà estalviar-ne cada dia a l'hora de decidir què posar-nos.
Probablement també aconseguirem donar ús a peces que ni tan sols recordem que formen part del nostre guarda-roba.

El primer que cal fer és treure tota la nostra roba de l'armari. Sí, TOTA!
Això ens permet tenir l'armari completament buit per col.locar-hi totes les peces útils de forma ordenada i pràctica.
També permet visualitzar totes les peces que tenim sense oblidar-ne cap. 
Podem posar tota la roba sobre el llit, per exemple, per poder donar el següent pas.

A partir d'aqui, haurem de descartar totes aquelles peces que ja no ens quedin bé (per la talla, el color, l'estil,...), les peces que estiguin en mal estat (amb boles, trencades, descolorides,...) i les que fa més de dues temporades que no ens hem posat.
Emprovar-se totes les peces que no tenim clar que volem descartar ajuda a prendre decisions. Potser costa d'entrada, però veureu com us sorprendrà la quantitat de roba que crèieu que algun dia tindria el seu moment i que, en realitat, ni tan sols us agrada o us queda bé i que us resultarà molt fàcil descartar.
Hem de ser realistes i pràctics, ja que hem de valorar què necessitem més: la peça que no ens decidim a descartar o l'espai que aquesta peça ens ocupa a l'armari.
Hi haurà una sèrie de peces "sentimentals", que són records de moments o persones. Les podem conservar, però mai dins el nostre armari. És millor tenir una capsa a part, on guardar-hi aquestes peces.

Un cop hem fet neteja del que ja no necessitem, ja podem començar a organitzar l'armari.
Resulta molt visual fer-ho per famílies, és a dir, posar juntes totes les peces d'una mateixa categoria: abrics, jaquetes, camises, faldilles, pantalons, vestits, roba de festa...
Dins de cada familia, ordenar-les per colors facil.lita molt la tasca de visualització i ens ajuda a fer les combinacions diàries.
En les peces penjades, si tenen botons (abrics, jaquetes, camises), recorda't de cordar-los-hi el primer, per tal que quedin ben desades.
És recomanable utilitzar penja-robes adeqüats a cada peça perquè aquestes no es deformin i col.locarlos sempre mirant tots cap endins.






Els sweaters és millor tenir-los plegats, per tal que no es deformin, i organitzar-
los també per colors.                                                                 


                      
                                                                                                                                                        


                                                                     

Les sabates també hauriem de poder guardar-les a la vista, o bé en capses amb una foto o indicació del model que contenen.

Col.locar les bosses a la vista, per exemple a la part superior de l'armari, ens permetrà decidir més fàcilment quina resulta més adeqüada per a cada conjunt.

La bijuteria també convé ordenar-la a la vista o bé en capses, bosses o compartiments per famílies (collarets, polseres, arracades, anells,...).

Hi ha d'altres complements (cinturons, mocadors, barrets,...) que podem organitzar en compartiments que ens permetin accedir-hi amb comoditat i de manera pràctica.


 


Un cop organitzat tot el nostre guarda-roba, ens resultarà molt més fàcil veure i decidir quines peces ens falten per poder completar el nostre fons d'armari.
Del fons d'armari en parlaré en un altre post. Està format per aquelles peces que ens permeten tenir què posar-nos en cada situació i la major part d'elles poden combinar-se entre si.


Ànims i a començar!
I si necessites ajuda, no dubtis a contactar amb mi. Fes click aqui.



------------------------

PONGAMOS A PUNTO EL ARMARIO PARA LA PRIMAVERA








Dentro de unas semanas, con el cambio de estación, empezaremos a pensar en el cambio de armario.
Empezaremos a pensar en ello. Pero hasta que ya no podamos soportar más el sweater de lana, veamos que llevar puestas unas botas forradas de pelo empieza a resultar ridículo, o que hace más de una semana que llevamos el abrigo en la mano, no nos decidiremos a ponernos a ello.
Eso nos pasa siempre porqué ponernos a sacar y guardar ropa nos acostumbra a dar mucha pereza.
Hasta hoy.
El secreto es seguir un método.
También requiere de cierto tiempo para dedicarle y un enfoque positivo, pensando que el tiempo que ahora invirtamos en esta tarea, nos permitirá ahorrarlo cada día a la hora de decidir qué ponernos.
Probablemente también conseguiremos dar uso a prendas que ni siquiera recordábamos que formaban parte de nuestro guardarropa.

Lo primero que hay que hacer es sacar toda nuestra ropa de armario. Sí, TODA!
Esto nos permite tener el armario completamente vacío para colocar en él todas las prendas útiles de forma ordenada y práctica.
También permite visualizar todas las prendas que tenemos sin olvidar ninguna.
Podemos poner toda la ropa sobre la cama, por ejemplo, para poder dar el siguiente paso.

A partir de aquí, pasaremos a descartar todas aquellas prendas que ya no nos sientan bien (por la talla, el color, el estilo,...), las prendas que estén en mal estado (con bolas, rotas, descoloridas,...) y las que hace más de dos temporadas que no nos hemos puesto.
Probarse todas las prendas que no tenemos claro que queremos descartar ayuda a tomar decisiones. Quizá dé algo pereza de entrada, pero os sorprenderá la cantidad de ropa que creíais que algún día tendría su momento y que, en realidad, ni siquiera os gusta ni os queda bien y que os resultará muy fácil descartar.
Debemos ser realistas y prácticos, y valorar qué necesitamos más: la prenda que no nos decidimos a descartar o el espacio que nos ocupa en el armario.
Habrá una serie de piezas "sentimentales", que son recuerdos de momentos o personas. Las podemos conservar, pero nunca dentro de nuestro armario.
Es mejor tener una caja a parte dónde guardar estas prendas.

Una vez hayamos eliminado las prendas que ya no necesitamos, podemos empezar a organizar el armario.
Resulta muy visual hacerlo por familias, es decir, poner juntas todas las prendas de una misma categoría: abrigos, chaquetas, camisas, faldas, pantalones, vestidos, ropa de fiesta...
Dentro de cada familia, ordenalas por colores facilita mucho la tarea de visualización y nos ayuda a realizar las combinaciones diarias.
En las prendas colgadas, si tienen botones (abrigos, chaquetas, camisas), recuerda que abrochándoles el primer botón se guardan mejor.
Es recomendable utilizar perchas adecuadas para cada prenda para que no se deformen y colocar dichas perchas siempre mirando todas hacia dentro.






Los sweaters es mejor tenerlos doblados, para que no se deformen y organizarlos también por colores.


               
                                                                          



Los zapatos también deberíamos poderlos guardar a la vista, o bien en cajas con una foto o indicación del modelo que contienen.

Colocar los bolsos a la vista, por ejemplo en la parte superior del armario, nos permitirá decidir más fácilmente cual resulta más adecuado para cada conjunto.

La bisutería también conviene ordenarla a la vista o bien en cajas, bolsas o compartimentos por familias (collares, pulseras, pendientes, anillos,...).

Hay otros complementos (cinturones, pañuelos, sombreros,...) que podemos organizar en compartimentos que nos permitan acceder a ellos de forma cómoda y práctica.




Una vez organizado todo nuestro armario, nos resultará mucho más fácil ver y decidir qué prendas nos faltan para poder completar nuestro fondo de armario.
Del fondo de armario hablaré en otro post. Esta formado por aquellas prendas que nos permiten tener qué ponernos en cada situación y la mayor parte de ellas pueden combinar entre si.

Ánimo y a empezar!
Y si necesitas ayuda, no dudes en contactar conmigo.
Haz click aquí.

No hay comentarios:

Publicar un comentario